Regija

U Zračnoj luci Dubrovnik u siječnju 15 tisuća putnika

Prema pisanju portala Croatian Aviation, u prvom mjesecu nove godine Zračna luka Dubrovnik i Zračna luka Zagreb prihvatile su i otpremile 15, odnosno gotovo 250 tisuća putnika, što je rast u odnosu na isti mjesec 2023. godine.


Nakon objave mjesečne statistike svih ostalih zračnih luka, objavljena je statistika još dvije zračne luke – dubrovačke i zagrebačke.

Zračna luka Dubrovnika ovog je siječnja prihvatila i otpremila ukupno 15.095 putnika, što je 826 putnika više u odnosu na siječanj prošle godine. U usporedbi s 2019. godinom, radi se o 11 tisuća putnika manje u odnosu na isti mjesec te godine.

S obzirom na sve najave avioprijevoznika za predstojeću ljetnu sezonu prema Dubrovniku, nema sumnje da će ovo biti rekordna godina za najjužniju hrvatsku zračnu luku u kojoj se ove godine očekuje preko 3 milijuna putnika, čime će Dubrovnik postaviti novi godišnji rekord koji trenutno drži spomenuta 2019. godina kada je kroz ovu zračnu luku prošlo 2.8 milijuna putnika.

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb nastavlja se pozitivan trend rasta. U siječnju 2024. godine prihvaćeno je i otpremljeno ukupno 249.579 putnika, odnosno gotovo 28 tisuća putnika više u odnosu na siječanj prošle godine.

Gledajući unatrag, Zagreb do sada nije imao tako visoke brojke putnika u siječnju, pa je ovogodišnji rezultat postavio rekord u tom smislu. I u Zagrebu se ove godine očekuje postavljanje novog godišnjeg rekorda i prelazak brojke od 4 milijuna putnika.

Podsjećamo, u 2023. godini kroz glavnu hrvatsku zračnu luku prošlo je ukupno 3.72 milijuna putnika dok se ove godine očekuje i više, zahvaljujući najavama prijevoznika o uvođenju novih linija ili povećanju kapaciteta i frekvencija na postojećim.

Tekst: J.T. / Croatian Aviation
Ilustracija: Freepik

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za