Regija

U Zaostrogu otvorene Plodine, prvi veći trgovački lanac na području općine Gradac

Prvi veći trgovački lanac otvorio je svoja vrata na području općine Gradac.

Konkretno, radi se o trgovini tvrtke Plodine d.d. u Zaostrogu s cca 2.500 m2 koja ne samo da je dodatni sadržaj koji prije nije postojao u općini Gradac i koji je destinaciju izdigao za stepenicu više, već i prva takva trgovina na prostoru Makarske rivijere (naravno izuzev grada Makarske) koja će svojim postojanjem (konkurencijom) sniziti cijene i u drugim trgovinama te tako poboljšati standard građana.

Objekt zapošljava više od 40 ljudi i od postojanja moderne općine Gradac ovo je daleko najviše cjelogodišnje zaposlenih radnika u jednom objektu na što su u općini Gradac izrazito ponosni.


“Kad bi vukli paralelu, ovo je kao da u Splitu otvorite 4.000 radnih mjesta. Veliko hvala Plodinama što su nas prepoznali, znamo mi i oni koliko je borbe s administracijom bilo potrebno da se ovaj projekt investicije 30 milijuna kuna otpočne i privede kraju, od donošenja Prostornog plana, posebnih uvjeta, ganjanja razoraznih institucija i dozvola. Nema stajanja idemo u daljnje investicije za razvoj našeg kraja” – poručuju iz Općine Gradac.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za