Regija

U Sveznalici se događaju velike stvari – zavirili smo na jedinstvene pripreme u ovom podneblju

Odavno je već poznato da Sveznalica osposobljava maturante za velike stvari na državnoj maturi pa tako i upisu na fakultet. Ovom prilikom zavirili smo na jedinstvene pripreme u ovom podneblju.


Od skromnih početaka prije skoro pet godina sa samo par učenika, do sada oko 150 polaznika u samo jednom ciklusu priprema, što čini skoro četverostruki broj pločanskih maturanata gimnazijalaca.

Od kuda dolaze svi ti polaznici, sigurno nisu svi iz Ploča?

Pa, osim domaćih polaznika iz cijele doline Neretve, sve više polaznika dolazi iz Čapljine, Ljubuškog, Makarske i Mostara te preko Sveznalice traže svoju priliku za upisati željeni fakultet.

Sveznalica se iz godine u godinu usavršava, kako sa sve većim brojem predavača (trenutni broj je 15) koji su svi redom magistri i profesori svojih predmeta, tako i upotrebom modernih alata poput youtube videolekcija, stalne Whatsapp podrške prema polaznicima kao i anonimnim online anketama kojima se nastoji dobiti kvalitetna povratna informacija.

Sveznalica bilježi, kumulativno u zadnjih pet godina, prolaznost od visokih 96%, od čega je npr. prolaznost matematike više razine 97%, matematike niže razine 98%, a hrvatskog jezika čak 100% kroz sve godine priprema. Tome treba pridodati da pripreme ne pohađaju samo gimnazijalci prema kojima je državna matura koncipirana, već polaznici iz preko 20 srednjih škola, kao i otprilike isto toliko usmjerenja iz šireg podneblja.

Sveznalica tako postaje svojevrsni brend i Metković pozicionira na kartu kao centar za naobrazbu budućih akademskih građana, dok ti isti putnici-polaznici u pauzama između predavanja obilaze jezgru grada, šetaju rivom ili su u obližnjim kafićima, a tko zna, neki od njih, možda i pronađu srednjoškolsku simpatiju.

Trenutno je u tijeku Redovni ciklus priprema koji je počeo u siječnju i traje još mjesec dana. Dio atmosfere učenja i nove vizije budućih uspješnih mladih akademskih građana pogledajte u fotogaleriji.

Kako su ispiti mature sve bliže, ovim putem najavljujemo da ubrzo kreće Proljetni ciklus priprema u Sveznalici te ukoliko se mislite upisati, požurite jer mjesta su ograničena, a vidimo da se sve veći broj polaznika upisuje iz udaljenih mjesta. Upisati se možete online preko službene web stranice www.sveznalica.hr, a sve ostale informacije možete dobiti pozivom na broj 099/6676 – 838.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za