Regija

U srijedu izlaganje Strateške studije utjecaja ekploatacije ugljikovodika na Jadranu

naftma platforma by drilingrigs.blogspot.com

Dubrovačko neretvanska županija izborila je predstavljanje Strateške studije utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu u Dubrovniku, stoji u priopćenju Županije.
Naime, na temelju dopisa koji je župan Dobroslavić uputio ministru Vrdoljaku kao i na temelju sudjelovanja zamjenice župana i nadležne pročelnice na javnom izlaganju o Strateškoj studiji i Okvirnom planu i programu istraživanja i eksploataciji ugljikovodika na Jadranu, organiziranom od strane Agencije za ugljikovodike i Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske te županovog zahtijeva upućenog predsjednici Uprave Agencije za ugljikovodike, Barbari Dorić na sjednici Hrvatske zajednice županija Dubrovačko-neretvanska županija omogućila je aktivno sudjelovanje cjelokupne javnosti Dubrovačko-neretvanske županije u postupku javne rasprave o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu.
Javna rasprava održat će se od 16. siječnja 2015. do 16. veljače 2015. godine, a dodatno izlaganje Strateške studije utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu održat će se dana 4. veljače 2015. godine, u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika s početkom u 16 sati. Strateška studija i Okvirni plan se nalaze na web stranici Agencije za ugljikovodike.

Tekst: www.dubrovacki.hr
Foto: drilingrigs.blogspot.com