Regija

U splitsku bolnicu primljena osoba za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom

U Kliniku za infektologiju KBC-a Split na Križinama danas je primljena osoba pod sumnjom na zarazu novim koronavirusom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon samo nekoliko dana, ovo je druga osoba koja je primljena na splitsku Infektologiju, a kod koje postoji sumnja u zaraznu bolest koja je okupirala pažnju svjetske i domaće javnosti.

Čim je osoba zaprimljena, izvađena joj je krv, te sa brisevima grla i ždrijela poslana na analizu u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, gdje će se utvrditi radi li se o koronavirusu ili o nekoj drugoj infekciji.


Ukoliko nalaz bude negativan na novi koronavirus, osoba će biti puštena kući, a ukoliko bude pozitivan, bit će transportirana u “Dr. Fran Mihaljević”, jedinu kliniku u Hrvatskoj, u kojoj postoji “prava” izolacija.

Ako se po nalazu ne bude moglo utvrditi o čemu se točno radi, dodatne analize će biti obavljene u inozemstvu, najvjerojatnije u Berlinu.

Primljena osoba je na splitskoj Infektologiji odmah izolirana u posebni dio Klinike, koji je upravo i uređen za osobe pod sumnjom u novi koronavirus.

U tom posebno uređenom dijelu Infektologije postoji pet bolničkih kreveta.