Regija

U Pojezerju zaštićuju vinovu lozu i realiziraju projekte

Na području Dubrovačko-neretvanske županije epidemiološka situacija je povoljna, pa se stanovništvo polako, ali sigurno vraća mnogim zaustavljenim aktivnostima i poslovima. Na području općine Pojezerje, prema riječima načelnika općine Bore Dominikovića, na sreću nije bilo oboljelih stanovnika, što je svakako i rezultat pridržavanja svih mjera koje je donosio Nacionalni stožer Civilne zaštite, ali i općinski čelnici na čelu s načelnikom Dominikovićem, piše Pero Jakić za metkovic-news.com

– Sretni smo što na našem području nije bilo oboljelih. Mislim da su za to zaslužni i naši građani koji su se pridržavali mjera.

Trenutačno ljudi rade u vinogradima jer vinovu lozu od koje živimo treba zaštititi, kao što je i uobičajeno. Što se tiče realizacije općinskih planova i programa, očekujem nastavak na svim projektima kako bi se poboljšali svi uvjeti za život, ali i zbog aktivnosti na revitalizaciji prostora i naselja na području naše općine. Čim se steknu uvjeti izvođači radova nastavit će s realizacijom vodovodnih priključaka u Pozloj Gori gdje je izgrađena vodovodna mreža.


Surađujemo i s brojnim gospodarskim subjektima i institucijama kako bi naši vinogradari pronašli kvalitetnije modalitete za prodaju grožđa sljedeće jeseni, – ističe Dominiković.

Općina Pojezerje svoj suvremeni razvoj temelji među ostalim i na turizmu, te u proizvodnji zdrave hrane, a na odmorištu Pojezerje (Autocesta) gradit će se još ove godine ugostiteljski objekti, benzinska crpka i drugi objekti za potrebe domaćih i onozemnih turista.

Kad se sagradi nova prometnica Metković – Nova Sela (preko Vida i Pruda), stanovnicima Metkovića trebati će desetak minuta do njihovih kuća i zemljišta.