Regija

U Metkoviću zaplijenjeno 63 kg droge

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas, 18. veljače, održana je izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja iz domene zlouporabe droga. Na konferenciji su nazočili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje, koje su provodili policijski službenici Službe kriminalističke policije ove PU, rezultiralo je zapljenom veće količine marihuane. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana  provedena je pretraga obiteljske kuće na području Metkovića tijekom koje je pronađeno i zaplijenjeno 11 lovačkih patrona, 34 komada streljiva, 200 g marihuane i dvije digitalne vage s tragovima marihuane. Nakon toga je u magazinu u neposrednoj blizini kuće pronađeno 63 kg droge marihuane pakirane u 4 bačve i 10 omota.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo pomaganja u svezi s kaznenog djela  neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, policija će 65-godišnju hrvatsku državljanku tijekom današnjeg dana dovesti pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je za 46-godišnjim hrvatskim državljaninom raspisana  potraga s mjerom uhititizbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 2 milijuna kuna, dok bi njena vrijednost u uličnoj preprodaji dosegla iznos i do 10 milijuna kuna.  Radi se o do sada najvećoj zaplijenjenoj količini marihuane na području ove Policijske uprave, a koja zapljena nije realizirana na graničnom prijelazu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

tekst: dubrovacko-neretvanska.policija.hr
foto: 24sata.hr