Regija

U Metkoviću počinju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju, Županija ulaže značajna sredstva

U prostorijama Doma zdravlja Metković župan Nikola Dobroslavić potpisao je u ponedjeljak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom Sporazum o zajedničkom ulaganju u projekt ”Centar za djecu s poteškoćama u razvoju – Ruka prijatelja”, nakon čega je uslijedilo i potpisivanje Ugovora o adaptaciji dijela zgrade Dnevne bolnice Metković za potrebe istoimenog Centra s predstavnikom tvrtke Doko građenje d.o.o., Šimom Doko.

Centar će biti smješten u neiskorištenome dijelu zgrade Dnevne bolnice Metković, a u njemu će se pružati usluge djeci s poteškoćama u razvoju iz Metkovića i doline Neretve, ali i iz ostalih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije.

„Ovo je važan projekt, ne samo za Metković i dolinu Neretve, već i za cijelu Županiju. Potrebe postoje, a s ovim projektom dobit ćemo kvalitetan Centar koji će pružati pomoć djeci s poteškoćama. Usluge će pružati za to certificirana Udruga osoba s invaliditetom ”Prijatelj” i drago nam je da smo konačno projekt doveli do izvođenja radova. Radovi započinju kroz 30 dana, a rok izvođenja je šest mjeseci“, kazao je župan Dobroslavić.


Gradonačelnik Dalibor Milan naglasio je kako je Centar važan pogotovo iz razloga rane intervencije.

”Nažalost, u Gradu Metkoviću i dolini Neretve rađa se sve više djece s poteškoćama u razvoju, stoga je ovaj Centar zaista potreban. Vrlo važno je naglasiti kako će Centar omogućavati i detekciju problema te ranu intervenciju, čime će biti omogućeno i kvalitetnije liječenje. Ovom prilikom još jednom se zahvaljujem županu Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su prepoznali potrebe Grada Metkovića i doline Neretve te uložili značajna sredstva”, kazao je gradonačelnik Milan.

Vrijednost investicije je oko 3 milijuna kuna. Veći dio sufinancira Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković participira s 250 tisuća kn, a dio sredstava je osigurano putem natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Potpisivanju Sporazuma i Ugovoru nazočile su ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanija Milić, pročelnica Upravnoga odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te pročelnica Upravnoga odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za