Regija

U Metkoviću održan mirni prosvjed za županijsku bolnicu

Usprkos kiši na metkovskom Trgu kralja Tomislava održao se mirni prosvjed u organizaciji građanske inicijative Sinovi i kćeri doline Neretve.

Kako prenosi portal likemetkovic.hr, okupilo se 70-tak prosvjednika, a prema riječima predstavnika građanske inicijative (GI) Ive Matičevića od skupa nisu htjeli odustati bez obzira na loše vrijeme jer žele poslati Vladi RH i Županiji da ne odustaju od svojih zahtjeva da dolina Neretve mora dobiti županijsku bolnicu. Po njima, to je jedini način da se bitno poboljša zdravstveni sustav u dolini Neretve i okolici koji je trenutno u rasulu, bez dostatnoga broja specijalista, medicinsko-biokemijskog  laboratorija… GI traži da Vlada u roku od šest mjeseci donese odluku o osnivanju ovakve bolnice, a od Županije i gradova u dolini Neretve da više ulažu u specijalizacije liječnika i opremanje zdravstvenih ustanova. Osim toga, zatražili su i formiranje hitne helikopterske službe, ali ne razini riječi, već dijela. Prema njima, država novca za to ima. Matičević je govor zaključio pozivom svim političarima iz doline Neretve da se u ovom problemu slože za dobrobit svojih građana, te naglasio da su oni građanska inicijativa i da će uvijek biti iznad svih političkih opcija.

Prisutnima se obratila i Ivana Bebić, majka pok. Gabrijela. Ona je vrlo emotivnim govorom upozorila na loše stanje u Hitnoj medicinskoj službi u Metkoviću. Podršku predstavnicima GI pružio je i Mijo Mijić koji je u više navrata upozorio na poslovičnu hrvatsku šutnju i upitao se gdje su večeras na Trgu građani Metkovića i okolice, koga se boje. Ustvrdio je da će bolnica biti i da će tada svi oni koji su ostali u svojim kućama u njoj tražiti medicinsku pomoć.


Prosvjed je protekao mirno i dostojanstveno, a podršku prosvjednicima došao je dati i saborski zastupnik Miro Bulj. Što je sve rečeno, možete pogledati u video zapisu na portalu likemetkovic.hr