Regija

U Makarskoj za uskršnji vikend ostvareno oko 1500 noćenja, triput više nego lani

Ostvariti 300 posto lanjskog prometa bila bi prava stvar da govorimo o špici sezone, ali kako govorimo o uskršnjem vikendu, ova brojka i ne znači bogznašto osim da se nešto ipak  – događa.

Kako piše portal Makarska danas, za protekli vikend, od 2.do 5.travnja, ostvareno je 1478 noćenja, dok je lani u istom periodu realizirano 510. Trostruki je porast, kako vidimo iz statistike iz makarskog TZ-a, i u dolascima, a kad gledamo po narodnostima, polovica je iz Hrvatske.

Hrvata je triput više prijavljenih u eVisitor nego u lanjskoj godini kada je kod nas bio tvrdi lockdown i kada se bez propusnica nije moglo kretati niti između županija. Iz BiH imali smo za vikend 158 gostiju, iz Njemačke 112, a iz Češke 111. Lani, razumljivo, nije bilo nijednog Nijemca niti Čeha.


Hoteli su ostvarili 930 noćenja od ukupne brojke, a otvoreni su bili Meteor i Biokovo. U kampovima je ostvareno sitnih 16 noćenja, a u objektima u domaćinstvu 452, prenosi Makarska danas.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za