Luka Ploče Regija

U luku Ploče stiglo 250 vojnika koji će sudjelovati u EUFOR-ovoj vježbi u Bosni i Hercegovini

U luku Ploče danas je iz Italije stiglo više od 250 vojnika sa vojnim vozilima i opremom, kako bi sudjelovali u najavljenoj vježbi EUFOR-a “Brzi odgovor 2022”, koja će biti održana u Bosni i Hercegovini.

Kako navode iz EUFOR-a, uskoro treba stići i brod sa drugom grupom vojnika i opreme iz Italije. Oni ističu kako će pristigli vojnici u luci Ploče sačekati ostatak talijanskog bataljona.

Okupit će se vojnici iz 20 zemalja

Vježba EUFOR-a “Brzi odgovor 22” će biti održana od 17. listopada do 20. studenog.


Ranije je istaknuto da će se u BiH okupiti vojnici 20 zemalja sudionica u EUFOR-u kako bi demonstrirati svoju sposobnost, ali i odlučnost da se doprinesu sigurnom okruženju svih građana BiH. Sada su najavili i da će vježbu održati na različitim urbanim i ruralnim lokacijama širom države.

– Kao i prethodnih godina, ove dodatne trupe će sudjelovati u taktičkim vježbama i patroliranju te će privremeno povećati brojno stanje EUFOR-a – dodali su.

Evropska budućnost BiH

Navode da će EUFOR blisko sarađivati ​​s Oružanim snagama BiH, lokalnim zajednicama i LEA-ima koji će dati administrativnu i logističku podršku.

– Kao što je bio slučaj i s prethodnim vježbama EUFOR-a, “Brzi odgovor 22” ponovo pokazuje predanost Europske unije evropskoj budućnosti za sve građane Bosne i Hercegovine – naglašavaju iz EUFOR-a.

Izvor: Dnevni avaz

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za