Regija

U Krvavcu II Hrvatske ceste su postavile kameru za nadzor osovinskog opterećenja

Na cesti D-9 u mjestu Krvavac II, Općina Kula Norinska, Hrvatske ceste su postavile kameru Mobotix 16 za nadzor osovinskog opterećenja. Iste kamere su posljednjih mjeseci  postavljene na više lokacija u Dalmaciji (u Dicmu, kod Trogira…).

Iako kamera ne služi praćenju brzine vozila ili detektiranja vozača, što su nam potvrdili i u PU dubrovačko-neretvanskoj, na cesti se vozače ničim ne upozorava da se spomenuta dionica snima.

Iz Hrvatskih cesta tvrde da tijekom provedbe mjerenja i obrade podataka o izmjerenim prometnim opterećenjima predmetne dionice državne ceste ne provode video nadzor javne ceste, niti prikupljaju ili pohranjuju podatke o korisnicima ceste, koji bi se mogli smatrati osobnim podacima u smislu odredbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka,


– Tijekom mjerenja prikupljaju se tehnički podaci važni za održavanje i zaštitu cesta, kao i za sigurnost sudionika u prometu na određenoj dionici državne ceste. Prikupljeni podaci obrađuju se opisno, tabelarno i grafički kroz izvješća o obavljenim mjerenjima prometnog opterećenja javne ceste, kazali su iz Hrvatskih cesta za Dalmaciju danas.

Izvor i foto: Likemetkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za