Regija

U Kini sve manje novozaraženih, otvaraju se kafići i restorani

DOK SE zemlje diljem svijeta teško nose s pandemijom koronavirusa, Kina, zemlja u kojoj se virus prvi put pojavio, polako dolazi sebi.

Kako javlja AFP, diljem Kine otvaraju se kafići i restorani, tvornice rade u punom pogonu, a sve je više građana na ulicama i u javnom prijevozu. Novozaraženih praktički nema, što je golem napredak, ali stručnjaci upozoravaju da bi Kinu mogao pogoditi drugi val zaraze, kao što je bio slučaj s drugim pandemijama u povijesti.

Iako se život u Kini polako popravlja, i dalje je daleko od normalnog. Zaštitne maske i kontrola temperature obvezni su na ulazu u praktički sva javna mjesta, a brojni ugostiteljski objekti zabranjuju posjetiteljima da sjede jedni nasuprot drugima. Agencije javljaju da je u Šangaju sve više građana na ulicama i da se život u tom gradu polako stabilizira.


Dijelovi Kine tjednima su bili u potpunoj blokadi, a u toj zemlji zabilježeno je oko 81.000 zaraženih i 3200 mrtvih. Pad broja novozaraženih zabilježen je i u ostalim zemljama na istoku Azije. U karanteni je bila čitava regija Hubei, u kojoj živi 60 milijuna ljudi, a stručnjaci izvan Kine zaključili su da je Kina napravila odličan posao jer se virus nije proširio na čitavu zemlju.

Index.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za