Regija

U Gradskome parku u Metkoviću klizalište i božićne kućice, na programu koncerti grupa Zoster, Soul Fingers, Brain Holidays…

U Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković danas je održana konferencija za medije na kojoj su program ovogodišnje manifestacije ‘Advent Metković’ predstavile ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te direktorica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Program Adventa u Metkoviću ove godine započinje 2. prosinca ukrašavanjem božićnoga drvca na Trgu kralja Tomislava, a između ostaloga, uključuje različite koncerte, predstave, izložbe, božićni sajam, ali i sadržaj za djecu. Događaji će se održavati na nekoliko lokacija u gradu, ali najviše u prostorima Gradskog kulturnog središta te u Gradskome parku koji se i ove godine pretvara u pravi mali ‘božićni grad’.

Božićne kućice i klizalište u Gradskome parku


Naime, upravo će u Gradskome parku biti otvoreno nekoliko božićnih kućica s različitom gastronomskom ponudom. Osim božićnih kućica, u Gradskome parku ove će godine biti postavljeno i klizalište. Otvorenje božićnih kućica i klizališta planirano je 8. prosinca, a radit će do 31. prosinca. U tom periodu u parku će se svakodnevno održavati različiti koncerti te programi koje je pripremila TZ grada Metkovića. Na dan otvorenja nastupit će Elvis Sršen & Funk Blasters, a koncerte će tijekom adventa održati i glazbeni sastavi ZosterSoul Fingers, najpoznatiji domaći reggae bend Brain Holidays, Ivo Jurić, Ivan Vidović, Hypnotic Band, The String Breakersi, klape Arija i Kolajna, Grupa Vox, Mr. Groove itd. U dane kada se u Gradskome parku neće održavati koncerti, za dobru zabavu pobrinut će se DJ-evi koji će, između ostaloga, pripremati i tematske večeri, poput slušaonica rock & blues, 80’s i 90′, MTV hits, Disco Fever itd. Novost u odnosu na protekle godine je i to kako će ove godine pozornica za izvođače te dio prostora ispred nje biti natkriveni šatorom, što će omogućiti održavanje koncerata u slučaju lošijih vremenskih uvjeta. Dodajmo i to kako će Čistoća Metković sutra (četvrtak) objaviti Javni poziv za zakup božićnih kućica.

 Predstave, božićni sajam, klasični koncerti…

Osim programa u Gradskome parku, ovogodišnji Advent u Metkoviću uključuje i različite događaje na još nekoliko lokacija u gradu. U Gradskome kulturnome središtu Metković održat će se tradicionalni božićni koncerti Gradske glazbe Metković, KUD-a Metković, Osnovne glazbene škole Metković, Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković te koncert zborova. Osim njih, bit će održani i gitaristički koncert Srđana Bulata i pijanistice Ivane Jelače. U GKS- će biti održane i tri predstave. Glumci kazališta Gavella, Kerempuh i HNK izvest će komediju ‘Dekorater’, Mali MAK predstavu ‘Lice’, a Frama Metković predstavu ‘Pravilnik za brak’. U Galeriji GKS-a bit će otvorena i izložba slika Metkovke Stanislave-Stanke Mijić, a Ogranak Matice Hrvatske u Metkoviću organizira i predstavljanje knjige fra Domagoja Volarevića i Domagoja Runje pod nazivom ‘Splitski evanđelistar’.

Na Trgu kralja Tomislava nedjeljom će se održavati prigodni programi uz paljenje adventskih svijeća, a i ove je godine na rasporedu tradicionalni božićni sajam ‘U susret slatkom Božiću’. Najmlađi će na Trgu kralja Tomislava dočekati i sv. Nikolu, koji će im i ove godine pripremiti poklone, a kroz prosinac će u nekoliko termina moći uživati i u plesnim radionicama Djeda Božićnjaka koje će voditi Dado Čokolado.

Dodajmo i to kako se sve informacije o Adventu u Metkoviću mogu pronaći na novootvorenoj stranici www.adventmetkovic.eu koja će se redovito ažurirati te na Facebook i Instagram stranicama Advent Metković.

Sve događaje s točnom satnicom objavit ćemo uskoro s plakatom.

Organizatori Adventa u Metkoviću su Grad Metković, Ustanova za kulturu i sport Metković, Turistička zajednica grada Metkovića te udruge s područja grada.

Tekst i foto: metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za