Regija Županija

U Dubrovniku svečano otvoren 59. hrvatski i 19. međunarodni simpozij agronoma

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na otvorenju 59. hrvatskog i 19. međunarodnog simpozija agronoma u Dubrovniku.


‘Kao što znate, Dubrovačko-neretvanska županija prvenstveno je turističko područje, no, kao druga najvažnija gospodarska grana svakako je poljoprivreda. Zajedno s našom Vladom od realiziramo brojne projekte za daljnji razvoj poljoprivrede. Prvenstveno, tu je pokušalište za agrume i Centar za poljoprivredu na neretvanskom području. Također, vrlo važni su nam projekti navodnjavanja, kao i zaštita Neretve od zaslanjenja, uz prevažan projekt brane na Neretvi’, istaknuo je župan na svečanom otvaranju.

Okupljenima na simpoziju obratili su se i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom Tomislav Josip Mlinarić, dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu Ivica Kisić i dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek Krunoslav Zmaić.

Tekst i fotografije: Dubrovačko-neretvanska županija

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za