Regija

U Dnevnoj bolnici Metković pregledano 1150 pacijenata

U prva tri mjeseca rada u Dnevnoj bolnici Metković pregledano je 1150 pacijenata, a od toga je njih oko 60 obavilo mali kirurški zahvat.

Tim povodom danas su osoblje i pacijente obišli gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, župan Nikola Dobroslavić, pročelnica UO za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnica UO za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik u čijem sastavu djeluje Dnevna bolnica Metković, piše Metković.hr

„Sukladno kadrovskim mogućnostima OB Dubrovnik, uhvatili smo jedan ritam koji je održiv i to nam je najvažnije. Katkada, nekim danima u tjednu imamo i po dva specijalista. Npr. danas imamo kolegu traumatologa i općeg kirurga te logopeda, a prošli petak dermatologa i plastičnoga kirurga. Podsjetit ću da su subspecijalnosti u Dnevnoj bolnici Metković sve grane interne medicine, kardiologija, plastična kirurgija, traumatologija, ortopedija, psihijatrija, logopedija, dermatologija. Svakim danom su tu liječnici. Ono što nam je želja –  kao što npr. dermatologija nije bila ugovorena kada se radio projekt s Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, doveli smo dermatologa. Tako želimo još dovesti i anesteziologa kako bi se radili predoperativni anesteziološki pregledi zbog kojih trenutno veći broj ljudi mora ići u OB Dubrovnik. Želja nam je naviknuti stanovništvo iz doline Neretve da dolaze u Dnevnu bolnicu Metković jer, iako je ona dio Opće bolnice Dubrovnik, napravljena je kako bi se ljudima u dolini Neretve podigao standard zdravstvene zaštite“, kazao je ravnatelj Bekić.


Značaj rada Dnevne bolnice Metković istaknuo je i župan Dobroslavić.

„Ukupno 1150 pacijenata u prva tri mjeseca rada potvrđuje da smo, ne samo uspjeli realizirati ovaj projekt i izgraditi ovu prelijepu zgradu bolnice, nego da ona i funkcionira onako kako je to zamišljeno. Dakle, oni koji su sumnjali da će se to ostvariti te oni koji su mislili da je ovo samo lijepa investicija koja neće imati svrhu, nemaju pravo! Umjesto u Dubrovnik, pacijenti svakodnevno dolaze u Dnevnu bolnicu Metković na dnevne intervencije.  To je ono što smo htjeli i ono što smo postigli“, naglasio je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je kako je izgradnjom Dnevne bolnice Metković poboljšana kvaliteta zdravstvene zaštite u dolini Neretve.

„Dnevna bolnica zaista funkcionira. Ono što je bitno da je njezinom izgradnjom poboljšana kvaliteta zdravstvene zaštite u Metkoviću i dolini Neretve. Mi u Gradu Metkoviću zaista aktivno radimo na poboljšanju kvalitete zdravstvene zaštite. Tako iz našega Proračuna svake godine za zdravstvo izdvajamo pola milijuna kn“, kazao je gradonačelnik Milan koji je komentirao i trenutnu situaciju u Domu zdravlja Metković, vezanu za odlazak tri liječnice obiteljske medicine.

„Pacijenti se ne moraju bojati. U Metkoviću se zaista dogodila ‘viša sila’. Naime, dvije liječnice su na porodiljnome, a jedna je liječnica otišla u prijevremenu mirovinu. Već smo pronašli zamjenu za jednu liječnicu, a siguran sam da će ravnatelj pronaći zamjenu za preostale dvije liječnice“, istaknuo je Milan s čim se složio i župan Dobroslavić koji je naglasio kako je situacija vezana za liječničko osoblje stabilna u DNŽ.

„U Metkoviću je jedan slučaj već riješen, a riješit ćemo i preostala dva. Nije jednostavno, ali činimo sve da imamo stabilnu situaciju te popunjenost u našim domovima zdravlja i ispostavama hitne medicine. Međutim, imamo dosta liječnika koji su pred mirovinom, a te situacije moramo i hoćemo riješiti“, naglasio je župan.

Foto: metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za