Regija

U ČETVRTAK “Bolette”, prvi kruzer koji će proći ispod mosta Pelješac

Prvi kruzer ispod Pelješkog mosta, prema najavi, bi trebao proći u četvrtak pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Joza Glavića i usidriti se u Neumu na 14 sati, kako bi više od tisuću putnika u tom periodu uživalo u turističkoj posjeti BiH.

Radi se o brodu “Bolette” na kružnom putovanju, koji je danas na vezu u Gružu, a njegov dolazak u pločanski akvatorij najavljen je za četvrtak u 5 i 30 sati, gdje će biti obavljene carinske i druge formalnosti.

Nakon toga, ploveći hotel prema planu treba u sedam sati ujutro uploviti u Neum, gdje će se usidriti na 14 sati, jer će prema planu isploviti iz jedinog bh. grada na moru u 21 sat istog dana.


U tom periodu za više stotina putnika s broda je, kako doznaje Klix.ba, dogovoren turistički izlet kroz Bosnu i Hercegovinu. Oni će sa 11 rezerviranih autobusa organizirano posjetiti Međugorje, vodopad Kravicu, Mostar i Sarajevo.

MB Bolette, koji se sada nalazi u Dubrovniku dugačak je nešto više od 237 metara, a širok je 32,5 metara. Ima 12 paluba, može primiti 1.380 putnika i ploviti brzinom od 25 čvorova.

Air Draft ili visina od vode do najviše točke na brodu je 48,1 metara, a dopuštena visina prolaska ispod Pelješkog mosta je 55 metara, te će prolazak kruzera čiji je kapetan Dubrovčanin Jozo Glavić, ispod mosta s puno pažnje pratiti piloti koji će u tom trenutku biti na velebnom mostu.

Izvor: klix.ba