Regija

U Čapljini svečano otvoren kućni broj

GRADONAČELNIK Čapljine Smiljan Vidić i njegovi suradnici okupili su se jučer pred osnovnom školom u Svitavi. Povod – svečano su otvorili kućni broj.

Čast da stavi pločicu s kućnim brojem na školu pripala je upravo Vidiću, kojem su okupljeni zapljeskali.

Naravno, gradska uprava je otvorenje kućnog broja uspjela prikazati kao kompliciran projekt s puno faza. Pa tako kažu: “Svečano postavljanjem pločice s kućnim brojem na Osnovnu školu u Svitavi simbolično je obilježen početak projekta “Izrada, dostava i ugradnja pločica s nazivima mjesta, ulica i kućnim brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području grada Čapljine”.


To je prva faza, imaju oni još dvije.

“Projekt je podijeljen u više faza, tako da će se u ovoj fazi postaviti 3500 kućnih brojeva u 24 naseljena mjesta i naselja, od ukupnog broja oko 8500 kućnih brojeva u našem gradu. Pločice su izrađene od visokokvalitetnog materijala koji je otporan na sve vremenske uvjete i otporan na habanje. Dizajn pločica je rađen po uzoru na najbolje i najkvalitetnije pločice u regiji, s time da smo na pločice dodali grb grada i naziv naseljenog mjesta ili naselja”, nastavljaju hvaliti svoje pločice.

Bitno im je i napomenuti da se “za razliku od ostalih gradova u okruženju grad Čapljina može pohvaliti da je jedini grad koji svojim građanima neće naplaćivati postavljanje kućnih brojeva”.

Drugu i treću fazu gradski službenici opširno su opisali, no sve se da sažeti ovako – postavljat će još pločica, ali i prometnih znakova.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za