Regija

Traži se krevet više: Na Makarskoj rivijeri odmor nastavlja 53.000 gostiju

U turističkim odredištima na području od Brela do Općine Gradac, prema podacima turističkih ureda, odmor nastavlja oko 53.000 domaćih i stranih gostiju, a po broju turista i dalje vodi Makarska gdje se odmara 13.500 gostiju, u Baškoj Vodi ih je 10.400, a zatim slijede Tučepi, Podgora, Gradac, Brela, Podgora i ostala turistička mjesta.

Hoteli su popunjeni i nastavljaju poslovanje bez slobodnih kreveta pa se preporučuje prethodna rezervacija smještaja, dok hotelijeri kazuju o dobrom bookingu i najavljuju vrlo dobru posezonu. Od ovoga vikenda ponešto je slobodnih soba i apartmana kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju ali “krevet više” ipak se i dalje traži u vodećim turističkim mjestima na Rivijer, dodaju u turističkim uredima, piše Jabuka.tv

Velika ljetna smjena gostiju na Makarskom primorju, s prvim brojnijim ovosezonskim odlaskom od dolaska turista, obavlja se s podosta gužvi na prometnicama i u trajektnim pristaništima. Na Jadranskoj magistrali promet je pojačan, vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s manjim zastojima, a isto je i na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda.


Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin danas kao i za dvije sutrašnje prijepodnevne plovidbe je popunjen, dok iz Sumartina prema Makarskoj za sve današnje i sutrašnje plovidbe trajekt je popunjen, a prva slobodna mjesta su tek u ponedjeljak u jutarnjim plovidbama.

Na liniji Drvenik – Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, a oko dva i pol sata čeka se u luci Sućuraj za povratak s otoka Hvara, prenosi Hina.

Autobusi pri dolasku u Makarsku kasne 40-ak minuta i većim dijelom su popunjeni, dok prema svim pravcima autobusi u odlasku su uglavnom popunjeni.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za