Regija

Prije točno 10 godina “rođen” je boćarski klub Neretva iz Zagreba

Entuzijazam pokrenut osnivanjem zavičajnog neretvanskog društva pretočio se u ideju osnivanja zavičajnog boćarskog kluba unutar postojećeg Društva Neretvana i prijatelja Neretve. Osnivačka skupština održana je 6.3.2008. u prostorijama novoosnovanog Društva Neretvana na Jarunu. Za predsjednika je izabran Mirko Volarević, a za tajnika Zvonko Plećaš, koji je idejni začetnik i spiritus movens osnivanja BK Neretva.

Klubu su se priključili već aktivni igrači Plećaš, Ilić i Jogunica, dok su ostali igrači bili apsolutni amateri u natjecateljskom boćanju. Već sljedeće natjecateljske sezone, BK Neretva odigrala je prvu službenu utakmicu u 2. zagrebačkoj boćarskoj ligi pobijedivši domaćina BK Dubec rezultatom 6:4.

Nakon debitantske sezone BK Neretva se plasirala u 1. zagrebačku ligu i u toj ligi kroz proteklih 10 godina stabilno o(p)stajala, uz jedno ispadanje (i ponovni povratak).


Osim službenih prvenstvenih utakmica, BK Neretva sudjeluje u ostalim natjecanjima u ogranizaciji ZBS-a (Zimska liga i Ljetna liga) te se odaziva na turnire drugih klubova. No, središnji događaj godine boćarski je turnir Kup kneza Domagoja, koji se od samog početka nametnuo kao nešto mnogo više od običnog natjecateljskog turnira. Njime BK Neretva želi zahvaliti i počastiti športske prijatelje iz drugih kluboba, svoje članove i prijatelje kluba koji nesebično u svakom smislu pomažu da ovaj klub već deset godina uspješno djeluje. U ovoj slavljeničkoj godini i Kup kneza Domagoja imat će svoj desetu obljetnicu.

Do tada, svim prijateljima i članovima kluba čestitamo 10. rođendan i zahvaljujemo na trudu, energiji i entuzijazmu koji su ovih 10 godina iskazivali.

BK Neretva