Regija

TJEDNA PROGNOZA VREMENA Ovaj tjedan počinje klimatološka jesen

Manje od dva dana nas dijeli od rujna, odnosno početka klimatološke jeseni. Za koji dan objavit će se klimatološki podaci za ljeto 2021. I prije službenih analiza zna se da je ljeto bilo prilično toplije od višegodišnjeg prosjeka, iako neće spadati među dva najtoplija. Kada se činilo da nam prijeti jedno od najsušnijih ljeta ikada, stigla je posljednja ciklona koja je dijelovima Dalmacije podarila obilne oborine. Ipak, bilo je i područja gdje nije palo puno kiše i gdje se suša nastavila, piše Rade Popadić za portal Dalmacija Danas.

U novom tjednu bit će najviše stabilnog vremena, a temperature zraka bit će ugodne. U početku će biti hladnije od prosjeka za dio godine, osobito u noćnim i ranim jutarnjim satima, a danju će biti vrlo toplo, u drugom dijelu tjedna ponegdje i granično vruće.

Čini se da nas nešto više oblaka očekuje krajem tjedna, no ako i bude oborine, one neće biti značajne.


Ponedjeljak će biti pretežno sunčan, ali povremeno može biti male do umjerene naoblake. Navečer na sjeveru Dalmacije može biti povećane naoblake uz mogućnost slabih pljuskova. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju slab jugozapadnjak. Jutro će biti hladno za dio godine s minimalnim temperaturama zraka u Zagori do 7 od 13°C, uz obalu i na otocima od 13 do 19°C. Najviše dnevne temperature većinom od 22 do 28°C.

U utorak će biti pretežno sunčano i u većini predjela suho. Ipak, uglavnom u sjevernoj Dalmaciji uz prolazno više oblaka može biti slabih i prolaznih pljuskova. Ujutro će puhati slaba bura, danju slab do umjeren vjetar s jugozapada do zapada. Jutro neznatno toplije, najviše dnevne temperature većinom od 23 do 29°C.

Stabilno pretežno sunčano bit će u srijedu. Ujutro slaba bura, danju će na moru jačati vjetar sa zapada, popodne i sjeverozapada. Navečer će puhati umjerena, ponegdje i pojačana tramontana. Bit će malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 25 do 30°C.

U četvrtak pretežno vedro. Ujutro i navečer umjerena do pojačan bura i tramontana, danju će okretati na zapadne smjerove. Najviše dnevne temperature većinom od 25 do 30°C.

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Na otvorenom moru može biti vrlo malo kiše. Ujutro slaba do umjerena bura, danju slab vjetar s mora. Jutro malo toplije, danju većinom od 23 do 29°C.

U subotu će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja. Iako će većinu vremena biti suho, ponegdje se no može isključiti mogućnost slabe i prolazne kiše. Puhat će slab dnevni vjetar, a temperature bez veće promjene u odnosu na subotu.

U nedjelju djelomično sunčano i suho. Puhat će slab dnevni vjetar, a najviše dnevne temperature većinom od 24 do 29°C.

Dalmacija Danas

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za