Regija

SVIBANJSKO IZNENAĐENJE! U višim dijelovima Dalmacije pao snijeg

Nestabilne vremenske prilike nastavile su se u Dalmaciji tijekom četvrtka. Dok je na sjeveru Dalmacije bilo suho i sunčano, drugdje je bilo mjestimične kiše. Lokalno su pale i veće količine oborina.

Foto: Srećko Vukov

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 10 sati najviše kiše je palo u Živogošću, čak 40 litara kiše po kvadratnom metru. Slijede Korčula 30, Humac na Hvaru 25, Zaostrog 19, Makarska, Vrgorac i Zadvarje 18, Biokovo i Selca 17, Bol 14 itd.


Oko 10:45 dio trogirskog područja, uključujući Čiovo, zahvatio je jak pljusak, mjestimice s tučom.

Temperature zraka osjetno su niže u odnosu na prethodne dane, osobito u područjima s oborina. Primjerice, sredinom prijepodneva u dijelu Zagore temperature su oko 10 stupnjeva, a na makarskom području, dijelovima Hvara i Brača je oko 15 stupnjeva. Najtoplije je na zadarskom području gdje su temperature u 10 sati dosegnule 18 stupnjeva.

Meteorološka vijest jutra je snijeg koji pada u višim planinama. Kako doznajemo od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Svetom Juri na Biokovu, temperatura zraka na najvišem biokovskom vrhu pala je na 0°C, a jutros su pala 2 centimetra snijega. Snijeg je padao na nadmorskoj visini iznad 1500 metara.

Snijeg na ovim visinama u ovom dijelu godine nije rijedak meteorološki događaj.

Nestabilno i malo hladnije od prosjeka zadržat će se sve do kraja tjedna, prenosi Dalmacija danas.