Regija

Svečano predstavljena monografija “Dubrovačko-neretvanska županija – 30 godina”

U sklopu programa proslave Dana Dubrovačko-neretvanske i blagdana zaštitnika svetog Leopolda Bogdana Mandića, održana je promocija monografije „Dubrovačko-neretvanska županija – 30 godina“.

Na predstavljanju su govorili župan Nikola Dobroslavić, povjesničar Ivica Prlender i glavni urednik Dubrovačkog vjesnika i urednik monografije, Jadran Kapor.

‘Ove godine se navršava 30 godina od osnivanja Županije i to je bio temeljni motiv da izradimo monografiju koja će dati presjek vremena iza nas, vremena u kojemu smo danas i naše projekte i strategije za budućnost. Mislim da je ovo djelo dojmljivo, odlično napravljeno i da je ono što je trebalo nama u Županiji i svim našim sugrađanima, svima onima kojima ćemo darovati ovu monografiju. Županija je osnovana 1993. i tad je krenuo regionalni ustroj u Hrvatskoj, uvijek se postavljalo pitanje je li obuhvat ove županije onaj koji treba jugu Hrvatske. Potvrdilo se da je taj obuhvat onakav kakav treba biti. Kažu da je naš prvi predsjednik, dr. Franjo Tuđman, dao smjernice kakav obuhvat dati ovoj županiji, mislim da je to bilo odlično. Bili smo podijeljeni na dva dijela, a našim nastojanjima i odlukom naše Vlade danas imamo Pelješki most. On je s pravom odabran na naslovnicu monografije, to je jedna od kruna našeg djelovanja’, poručio je župan Nikola Dobroslavić te istaknuo kako je DUbrovačko-neretvanska županija danas jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj.


‘Zahvaljujem Dubrovačkom vjesniku koji je preuzeo posao izrade monografije, uredniku, svim sudionicima, našoj administraciji. Uvjeren sam da smo dobili dokument koji pokazuje da se dobro razvijamo i da idemo u dobrom smjeru’, rekao je župan.

Svečano predstavljanje monografije izvedbama je uveličala klapa Kaše, kao i dramska umjetnica Marija Šegvić, a moderirao Mislav Ćimić.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za