Regija

Sutra još sunčano na Jadranu, a onda dolazi velika promjena vremena

Proteklih dana uživali smo u sunčanom vremenu, visokim temperaturama i polako smo se već pripremali za ljeto, ali sredinom novog tjedna stiže nam kiša.

– Početkom novoga tjedna u unutrašnjosti još toplije, ponegdje uz južinu kao da je ljeto, a uz to i pretežno sunčano vrijeme. No, tijekom utorka na zapadu sve oblačnije, u unutrašnjosti Istre i u gorju uz povećanje vjerojatnosti za kišu, koja će gotovo sigurno u većini krajeva padati tijekom svježije srijede.

I na Jadranu će u srijedu biti čestih pljuskova i grmljavine, lokalno moguće i izraženijih, koji su na sjevernom dijelu mogući već potkraj utorka. Najava te nove promjene bit će jačanje juga tijekom ponedjeljka, kada će još prevladavati sunčano, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.


Najniža jutarnja temperatura na Jadranu sutra će se kretati od 13 do 17 Celzijevih stupnjeva, a najviše dnevna uglavnom između 23 i 27.

Meteorologinja Željka Pogačić s RTL-a najavljuje kako će vrijeme početkom novog tjedna u predjelima uz more biti sunčano i toplo, uz jugo, uglavnom umjereno, u utorak na udare jako, bit će sve neugodnije.

– Dakle, baš kao uvertira za nestabilnu srijedu, a čini se po prognozama i u četvrtak. Blago će osvježiti. Ali, pljuskovi stižu već potkraj utorka. No, prije novog svibanjskog pogoršanja, iskoristite suhi današnji i iduća dva iznadprosječno topla dana za sve radove i boravak na otvorenome, prognozirala je Pogačić za RTL.