Regija

Street workout od sada i u Opuzenu!

Street workout by opuzen.hr

Današnji srednjoškolci, studenti i općenito mladež koju zanima sport traži nove, popularne i neobične sportove. Street workout je upravo jedan takav!

Grad Opuzen trudi se prepoznati i takve potrebe svojih građana te kroz socijalne i sportske projekte razvijati mlade ljude u fizičkom i mentalnom smislu, zato smo dio javne plaže na Ušću Neretve opremili urbanom opremom – vanjskim fitness spravama koje su u općoj upotrebi.

Postavljeno je šest sprava za vježbanje i to horizontalne ljestve, paralelna prečka, trovisinsko vratilo, sprava za istezanje nogu, sprava – veslarica i sprava za trbušnjake, a ponuda tvrtke “VOJTEK OPREMA” d.o.o. iz Belog Manastira, u iznosu od 29.640,00 kuna bez PDV-a, izabrana je kao najpovoljnija.


Sprave su izrađene od visokokvalitetnih materijala, a završna obrada svih čeličnih dijelova je pjeskarenje te prekrivanje UV-stabilizirajućim zapečenim prahom.

Posjetiteljima Ušća Neretve, Street workout predstavlja novi sadržaj u smislu turističkog korištenja prostora, posebno zanimljiv mlađim turistima.

Ovakvim projektima želimo što je moguće više zadovoljiti potrebe ciljanih skupina, a posebno podizati razinu kvalitete života djece i mladih i to poticanjem i podržavanjem sportskih aktivnosti kao što su kiteboarding, sportsko penjanje, vježbanje na otvorenom…

Poruka našim mladim sugrađanima:

Školska godina je pri samom kraju, praznici su pred vama, iskoristite ih baveći se zdravim aktivnostima, sportovima koji vam omogućuju druženja, natjecanja, potiču zdrave navike i društvene vrijednosti.

„Street workout vrsta je treninga, sportske discipline i vještine koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike. Ova aktivnost okuplja sve veći broj članova, pa su tako sportaši koji se bave “uličnim vježbanjem” osnovali i Hrvatski street workout savez s ciljem povezivanja i razmjene iskustava s kolegama koji se također ovim bave. U Hrvatskoj trenutno postoji 11 street workout klubova i preko 400 članova. Među velikim prednostima ove aktivnosti je njena besplatnost te činjenica da se treninzi odvijaju u prirodi na otvorenom, neovisno o vremenskim uvjetima.“

Tekst i foto: www.opuzen.hr