Regija

STONJANI KAŽU “Svi idu preko Pelješkog, samo hipsteri kroz Neum jer misle da je avangardno ne ići mostom”

Osam mjeseci prošlo je otkad je Pelješki most pušten u promet. U to vrijeme most se uvriježio kao normalna poveznica Pelješca i Dubrovnika s preostalom Hrvatskom. Kao da je oduvijek tu gdje je sagrađen, piše Jutarnji list.

Prema podacima Hrvatskih cesta, preko mosta je u osam mjeseci prošlo nešto manje od milijun i pol vozila. Na pitanje kakav je sad promet kroz Neum, u Stonu, kroz smijeh, odgovaraju kako onuda sada prolaze samo hipsteri koji misle da je avangardno ne ići na most.

Nažalost, dio onih koji prolaze mostom i dalje se na njemu zaustavljaju radi fotografiranja. Kako bi to spriječili, ophodari HC-a dužinom cijelog mosta postavili su stupiće između vozne i zaustavne trake.


To narušava sliku mosta, ali nije bilo drugog načina da se onemoguće neodgovorni vozači koji tako ugrožavaju promet. Druga velika promjena od vremena otvaranja mosta nova je tabla s njegovim imenom. Na oba kraja sada stoji ploča “Pelješki most” umjesto “Pelješac”, kako je stajalo prvih dana.

Foto: Martin Burić

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za