Regija

ŠTO SE DOGAĐA? Što je zapelo u gradnji pristupnih cesta Pelješkome mostu?

Događaj koji je obilježio 2021. bilo je dugo očekivano spajanje Pelješkoga mosta. Izgradnja mosta privodi se kraju, ali njegovo puštanje u promet ovisi o dinamici izgradnje pristupnih cesta. Spoj na most sa strane Komarne i nova cesta preko Pelješca, uključujući stonsku obilaznicu, dugi su oko 30 kilometara. Kako se sada čini, most i najveći dio pristupnih cesta bit će završeni prema planu. No ne i stonska obilaznica.

– Unatoč pandemiji i svim pandemijskim efektima radovi se užurbano privode kraju i u sljedeći mjesec i pol dana sazvat ćemo tehnički pregled, rekao je za HRT predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić u emisiji Studio 4. Dodao je da će veći dio pristupnih cesta biti gotov u skladu s dinamičkim planom, prije početka turističke sezone.

– Kasnimo s jednim dijelom stonske obilaznice jer imamo problema s dopremom čelične konstrukcije, jer su se poremetili distribucijski lanci. Ali očekujem da će s malim zakašnjenjem od 3 do 5 mjeseci i ta posljednja dionica biti završena, rekao je.


– Most je ključni dio cijelog projekta, ali on predstavlja manji dio zahvata od 2,5 kilometara. Ukupna dionica projekta je 32,5 kilometara. Osim Pelješkog mosta imamo još jedan veliki most od 500 metara preko stonskog kanala, imamo četiri velika tunela i dva vijadukta. Vrlo je složena dionica. Na prve tri faze radovi teku jako dobro i u samom smo finišu na mostu i, sukladno očekivanju i javnosti i nas, većih poremećaja u planiranim rokovima neće biti, naglasio je Škorić, istaknuvši da će most u promet biti pušten potkraj lipnja.

Video možete pogledati ovdje.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za