Regija

Stao nasip u Gabela Polju: Radnici “zaboravili” postaviti geotekstil pa utekli u Bosnu! Sve se mora rušiti i nanovo raditi…

Gradilište nasipa za obranu od poplava u Gabela Polju na dijelu trase kroz Bosnu i Hercegovinu dužine oko 2,5 kilometara odavno je prazno. Riječ je o nastavku projekta obrane od poplava desne strane grada Metkovića koji se odvija na teritoriju druge države BiH (općine Čapljina) a financiraju ga Hrvatske vode.

Već duže vrijeme radovi se ne izvode na terenu. Izvođač je napustio gradilište. Što je razlog?

Jesu li uočeni tehnički nedostaci s obzirom na standarde izgradnje (kakav je materijal ugrađen i jesu li poštovani standardi izgradnje kako i na dijelu trase u RH ?-pitali smo u Hrvatskim vodama.


– Prilikom izgradnje nasipa izvršeno je u jednom dijelu odstupanje od projektne dokumentacije u načinu postavljanja geotekstila i geomreže. Kako takvo odstupanje, temeljem mišljenja projektanta neodrživo, isto će biti potrebno sanirati. Zbog plavljenja okolnog terena trenutno nije moguće izvoditi radove. Radovi se planiraju nastaviti nakon što se za isto steknu uvjeti, odnosno nakon povlačenja vode, pojasnili su u Hrvatskim vodama.

Piše: Stanislav Soldo/Dubrovački vjesnik

Foto: čitatelj DV

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za