Regija

Stanovnici ulica Podgradina, Alojzija Stepinca i bana Jelačića godina žive među rupama. “Do kuća možemo samo trupom”

Stanovnici općine Slivno i grada Opuzena već nekoliko godina žive u nemogućim uvjetima. Otkako se počela graditi kanalizacija njihove ulice su raskopane i pune rupa. Najteže je kada padne kiša. Onda se rupe napune vodom i prometnica postaje jezero. Kritično je u Podgradini i ulici Alojzija Stepinca u općini Slivno te ulici bana Jelačića koja administrativno pripada gradu Opuzenu.

Početkom 2019-e godine Hrvatske vode su započele sa uređenjem obale rijeke Male Neretve što je za sobom povuklo i radove za instaliranje kanalizacijske mreže u spomenutim ulicama. Zbog makadama na ulici, svakodnevno dolazi do oštećenja automobila kada je suho ljudi od prašine ne mogu živjeti a kada pada kiša kao ovih dana do svojih kuća mogu doći jedino u gumenim čizmama.

Problemu se ne nazire kraj. Svi nešto obećavaju ali radovi sporo napreduju. Stanovnici ovih ulica su na rubu živaca, najavljuju javne prosvjede jer ovako više ne mogu živjeti u svojim kućama.


Piše: Stanislav Soldo/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Foto: Dario Bjeliš

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za