Regija

Sredozemna voćna muha već nekoliko desetljeća je problem u dolini Neretve

mandarina

Unatoč problemima s kojima se suočava, Udruga “Mandarina” ove godine poduzet će sve potrebne aktivnosti za suzbijanje sredozemne voćne muhe u dolini Neretve, dogovoreno je na na sastanku na temu “Financiranje i način provedbe programa suzbijanja sredozemne voćne muhe u dolini Neretve u 2015.“, koji se danas održao u gradskoj vijećnici u Opuzenu.

Na sastanku su sudjelovali župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik grada Opuzena Ivo Mihaljević, zamjenica gradonačelnika Metkovića Katarina Ujdur, predsjednik Udruge voćara “Mandarina” Miodrag Kiridžija i pomoćnik ravnateljice Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo Mario Bjeliš.
Dogovoreno je za iduću godinu formiranje posebnog izaslanstva od predstavnika Županije, gradova, općina i proizvođača koje bi s nadležnim Ministarstvom trebalo iznaći rješenja za borbu protiv sredozemne voćne muhe .

Pomoćnik ravnateljice Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo Mario Bjeliš istaknuo je kako je sredozemna voćna muha već nekoliko desetljeća ne samo problem u dolini Neretve već u cijeloj Dalmaciji i Dubrovačko – neretvanskoj županiji.


Tekst: www.dubrovniknet.hr
Foto: ilustracija