Regija

SPLIT Nova adresa i novo vodstvo Društva Neretvana i prijatelja Neretve

U utorak, 6. veljače 2018., u Splitu na adresi Borisa Papandopula 5 svečano je otvoren i blagoslovljen prostor zavičajnoga Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu.

Prostor je blagoslovio dr. sc.don Mihael Prović, inače član našeg Društva. Nakon blagoslova uslijedila je izborna skupština na kojoj je izabrano vodstvo za novi četverogodišnji mandat.

Za predsjednika je izabran primarius doc. dr. sc. Mihajlo Lojpur, predstojnik Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC Split.


Za potpredsjednike su izabrani:
1 .prof. dr. sc. Nikica Družijanić
2 . mr.sc. Milan Blažević, zapovjednik Obalne straže RH i
3. Zvonimir Ajduk, dipl. ing. građ.

Tajnik Društva je Marijo Popović, mag.iur.

Za članove Predsjedništva izabrani su:
1. Zoran Jeramaz, dipl. ing. arh.
2. Živka Obradović
3. Dijana Oršulić
4. Goran Medak, dipl. ing. građ.

U Nadzorni odbor izabrani su:
1. Minka Višković, dr. dent. med.
2. Darko Matičević, prof.
3. Edo Unković, dipl. oec. (član Svjetske kuće slave borilačkih sportova)
4. Ante Šešelj, dipl. oec.
5. Jurica Damić, dipl. ing. PT prometa

Nakon svečanog službenog dijela nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak dok je prisutne glazbom uveselio Neretvanin Branko Medak.

O važnosti ovog događaja svjedoči i dolazak mnogobrojnih gostiju, između ostalih dogradonačelnika Grada Splita Nina Vele, dožupana Splitsko-dalmatinskog Ante Šošića, predstavnika zavičajnih društava Zavelim, Zagvozd i Aržano, utemeljitelja Maratona lađa Milojka Glasovića, tajnika Hrvatske udruge Benedikt Miljenka Marinića te drugih.

Svoje čestitke uputili su nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, predstavnici gradova i općina iz Dubrovačko-neretvanske županije te mnogobrojne udruge, institucije i organizacije s kojima Društvo surađuje.

Izvor: likemetkovic.hr