Regija

Slavni glumci, predstave i koncert iznenađenja u Vrgorcu

Svako ljeto mali gradić na jugu, Vrgorac vrvi od manifestacija, a ove godine donosi još bolje predstave, manifestacije i koncert iznenađenja koji će zasigurno oduševiti brojne domaće i strane posjetitelje. Nakon programa za najmlađe koji je bio zabavan, edukativan i vrlo dobro posjećen, od 23. srpnja do 11. kolovoza ne propustite vrhunske glumce i trenutne hit predstave u gradskom parku u Vrgorcu upravo na ljetnoj pozornici pod zvijezdama.

Predstave za odrasle otvara Kazalište Moruzgva 23. srpnja s početkom u 21 sat s glumačkom postavom Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Ćuić s hit predstavom „Tvorničke postavke“. Kazalište Moruzgva dolazi s ljubavno-erotsko-glazbeno-političkom komedijom koja daje odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti – na estradi ili u politici? Riječ je redateljskom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica. Tvorničke postavke koju opisuju kao ‘feel good komediju’ govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak. Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke ili ipak ne, otkrijte u ovoj komediji koju su napisali Ivica Ivanišević i Marina Vujčić.


Zatim, 27. srpnja dolazi Umjetnička organizacija Tragači s popularnom predstavom „Šetači pasa“ u kojoj glume trenutno Barbara Vicković, Zoran Pribičević i Josipa Oršolić. ‘Šetači pasa’ su nježna i smiješna predstava, zabavna i pametna, puna razumijevanja i ljubavi, baš kao što se psi odnose prema ljudima. U „Šetačima pasa“ autorica teksta, ujedno redateljica, Jelena Hadži-Manev prikazuje sudbine troje ljudi, koji se isprva slučajno, a onda ciljano susreću u parku kamo dovode svoje pse. Iako im, naoko, ništa ne nedostaje, kroz kratke scene i fragmentarne dijaloge, postupno otkrivamo njihove karaktere i živote.

Kazalište Moruzgva se vraća u Vrgorac 4. kolovoza s predstavom „Čudo“ koja trenutno igra po cijeloj Hrvatskoj. Glavna zvijezda predstave Ecija Ojdanić, „žena je iz naroda“ koja utjelovljuje lik Vlayne, čistačice, zdravorazumska heroina i “žena iz naroda” koja postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Naime, radi u novoj predstavi kazališta Moruzgva, autora i redatelja Ivana Lea Leme. Uz Eciju u predstavi i to više uloga, glumi Matija Šakoronja.

Iako se predstava zove „Na kavicu u podne“, neće se održati u te vruće ljetne sate, već od 21 sat, 11. kolovoza dolazi ekipa Teatra Gavran, a u predstavi glume Mladena Gavran i Vedran Komerički. “Na kavicu u podne” iznimno je topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin koji su karakterno bitno različiti. Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu.

Ljetni program ovogodišnjih manifestacija ne prestaje, već se tradicionalno održava festival pustolova „Mate Svjetski“ 25. i 26. kolovoza, s odličnom ekipom avanturista i svjetskih putnika koji će prezentirati svoja iskustva i priče s najljepših destinacija svijeta. U sklopu festivala ne propustite i koncert iznenađenja koji će ostati još neko vrijeme pod velom tajni.

I za kraj ljeta, točnije od 1. do 3. rujna po prvi puta u Vrgorcu se organizira srednjovjekovni festival Vrhgora, koji će ugostiti stotinjak vitezova, izlagača, izvođača i vrhunskih glazbenih imena. Za više informacija pratite službene stranice i društvene mreže Grada Vrgorca i Centra za kulturu i baštinu Grada Vrgorca.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za