Regija

Sigurna Hrvatska – strani policijski službenici i ove su godine s nama

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević danas je primio devet stranih policijskih službenika koji će tijekom ovog ljeta, zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, obavljati službu u našoj Policijskoj upravi.

„Želim vam da se osjećate dobrodošlo i ugodno. Hrvatska puno ulaže u svoju sigurnost, upravo zato i jeste s nama ovdje jer želimo da se naši turisti, kada vas vide, osjećaju još sigurnije i ugodnije u Hrvatskoj i svoje dojmove prenesu svojim sugrađanima“, rekao je na prijemu načelnik Pavličević.

Osim razmjene iskustava i međusobne suradnje koja se nastavlja i nakon njihovog odlaska iz Hrvatske, ovaj projekt dovodi do još bolje promocije Hrvatske koja je prepoznata kao izuzetno sigurna zemlja što je turistima izuzetno važno kod odabira turističke destinacije za odmor.


Naime, osjećaj sigurnosti se povećava kada u stranoj zemlji u kojoj boravite vidite policijskog službenika koji dolazi iz vaše zemlje i reakcije turista na to su izrazito pozitivne.

Ove godine s nama su kolege iz Kine, Poljske, Francuske, Kosova, Albanije i Crne Gore, od kojih nekima nije prvi put da sudjeluju u ovom međunarodnom projektu. U sklopu projekta tijekom srpnja i kolovoza na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boraviti će ukupno 14 stranih policijskih službenika koji će kod nas boraviti u intervalima po 20 ili 30 dana.

Službu obavljaju u temeljnoj i kriminalističkoj policiji PP Dubrovnik, graničnoj policiji u PGP Gruda, pomorskoj i graničnoj policiji u PPomP Dubrovnik, aerodromskoj i graničnoj policiji u PAP Čilipi te u prometnoj policiji u PPromP Dubrovnik. Tijekom obavljanja poslova ne primjenjuju policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, te se pridržavaju pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

U projektu Sigurna turistička destinacija do sada je sudjelovalo preko tisuću stranih policijskih službenika, a ove godine u raznim policijskim uprava na razini Hrvatske boraviti će 101 strani policijski službenik iz 19 zemalja, objavila je Policijska uprava dubrovačko neretvanska.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za