Regija

Segmenti mosta Ston krenuli prema Pelješcu

Danas počinje transport segmenata mosta Ston, pristupne ceste Pelješkom mostu. Most dug 485 metara iznad stonskog zaljeva spajat će dva tunela.

U Brodosplitu su u tijeku zadnje pripreme za transport segmenta mosta Ston. Planiranom dinamikom na gradilište će se prvo transportirati teška skela za potporu gradnje mosta, a zatim i Brodosplitova mega dizalica snage 750 tona, kojom će se segmenti montirati u samu konstrukciju mosta. Potom će se u 3 transporta, a svaki traje po 12 sati dovoziti čelična konstrukcija mosta.

Most je ukupne duljine 485 metara i iznad Stonskog zaljeva spaja 2 tunela. Ima 5 stupova, 2 upornjaka i bit će visok 40 metara. Nakon spajanja mosta, sada se s nestrpljenjem očekuje dovršenje radova na pristupnim cestama, a posebno na poluotoku Pelješcu gdje su u tijeku iznimno zahtjevni radovi, piše HRT.


– Nažalost, evo, doveli smo se do toga da se zimi montira. Mi smo već u ljeto bili spremni ove segmente dovršiti i bili smo ih spremni transportirati na gradilište, ali ono nije bilo spremno te smo se sada doveli u poziciju da moramo ovisiti o vremenu. Na sreću, prognoza je dobra i idući će tjedan biti povoljan za plovidbu, naglasio je Josip Jurišić, glasnogovornik Brodosplita.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za