Regija

SAVRŠEN VIKEND PRED NAMA: Do nedjelje će se temperature ponovno približiti vrućih 30 stupnjeva!

Početak kalendarske jeseni protječe u znaku stabilnog i nešto hladnijeg vremena od višegodišnjeg prosjeka. To se najviše osjeti u noćnim i jutarnjim temperaturama zraka. Podsjetimo, posljednja dva dana minimalne temperature zraka u kotlinama Like i Gorskog kotara ponegdje su bile i ispod nule, piše Rade Popadić za Dalmaciju danas.

I današnje jutro je hladno. U Zagori su minimalne temperature većinom od 5 do 10°C, a uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Danas nas očekuje vedro. Nakon jutarnjeg burina, danju će biti tiho ili uz slab maestral. Najviše dnevne temperature bit će od 20 do 25°C.

Dobre vijesti za sve koji planiraju aktivnosti na otvorenome u dane vikenda. Bit će suho i sunčano, te postupno sve toplije.


U subotu vedro, ujutro je moguća magla u nekim kotlinama. Bit će tiho ili uz slab dnevni vjetar. Minimalne jutarnje temperature u Zagori do 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 27°C.

Pretežno sunčano bit će u nedjelju. Tek navečer sa zapada promjenjiva naoblaka uz mogućnost za koju kišnu kap. Veći dio dana tiho, navečer slab vjetar sjevernih smjerova. Od jutra toplije, najviše dnevne temperature od 24 do vrlo toplih 29°C.

U ponedjeljak će biti tek malo promjenjivije, a ponegdje može pasti zanemarivo malo kiše. Utorak donosi daljnje zatopljenje pa je u nekim dijelovima Dalmacije moguće dosezanje vrućih 30 stupnjeva.