Regija

Razarač HMS Defender u posjetu HRM-u u Splitu, Kraljevski marinci posjetit će i Ploče

Razarač HMS Defender (D36) britanske Kraljevske ratne mornarice uplovio je u nedjelju 30. listopada 2022., u splitski akvatorij u posjet Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu

U sklopu aktivnosti bilateralne vojne suradnje s Ratnom mornaricom Velike Britanije i Sjeverne Irske brod će u splitskoj gradskoj luci boraviti do 3. studenog.

Osim protokolarnih prijema u Poglavarstvu grada Splita i Zapovjedništvu HRM-a, u programu je i posjet Kraljevskih marinaca satniji mornaričko-desantnog pješaštva u Pločama, zajednička uvježbavanja, sportski susreti te uvježbavanje sa snagama Flote HRM-a.


HMS Defender, razarač klase Daring, dužine je 152,4 m, širine 21,2 m, gaza 7,8 m te istisnine 8000 t. Razarač je u službi Kraljevske ratne mornarice od 2013., a matična luka broda je u Portsmouthu. Posada broji 234 člana. Zapovjednik broda je kapetan fregate George Storton.

Razarači klase Daring okosnica su flote britanske Kraljevske mornarice. Sposobni su obavljati širok spektar zadaća iz domene pomorskog ratovanja te ujedno borbe protiv piratstva, suzbijanja krijumčarenja i pružanja humanitarne pomoći nakon prirodnih katastrofa.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za