Regija

Rasprodaju se Nova Sela

nova sela tabla by slobodnadalmacija.hr

Općina Kula Norinska raspisala je natječaj za prodaju zemljišta u poslovnoj zoni Nova Sela. Riječ je o području od oko 600 tisuća metara četvornih, na kojem će se graditi proizvodni pogoni i trgovački centri, smještenom neposredno uz moderan schengenski granični prijelaz s BiH i raskrižje koridora 5C. To će biti dodatni poticaj zapošljavanju mladih ljudi u vremenima krize i recesije iz čitave doline Neretve – smatra načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević.

Prema natječaju, povoljnije uvjete kupnje imaju stanovnici s prebivalištem na području te općine. Tako je utvrđena kupoprodajna cijena za fizičke osobe s prebivalištem na području općine Kula Norinska i pravne osobe registrirane na području te općine u iznosu od 38 kuna za metar četvorni, i to za otvaranje proizvodnje i skladištenja, dok je za građevinarstvo, trgovinu i usluge cijena 53 kune za metar četvorni.

Nešto je skuplje za fizičke i pravne osobe koje ne ispunjavaju kriterij domicilnosti, pa tako one moraju za proizvodnju i skladištenje izdvojiti 76 kuna za metar četvorni, a za građevinarstvo, trgovinu i usluge 110 kuna. Kako doznajemo, već se javljaju potencijalni investitori, koji bi gradili objekte za uslužne i proizvodne djelatnosti, a zona Nova Sela i Tri sestrice kod Slanoga označeni su kao područja pripravna za ulagače iz Europske unije.


Budući investitori sami biraju veličinu parcele koju žele kupiti – od dvije tisuće do dvadeset tisuća metara četvornih. Općina Kula Norinska riješila je imovinsko-pravne zahtjeve na površini od oko 600 tisuća metara četvornih prostora.

Čvorište autoceste i koridora 5C
Spojna točka koridora 5C i autoceste na lokaciji Nova Sela najveće je međunarodno prometno čvorište u jugoistočnoj Europi. S BiH strane je izgrađen dio autoceste od graničnog prijelaza Bijača do Međugorja, ukupne dužine deset kilometara, što je dodatni poticaj gospodarskom razvitku poslovne zone Nova Sela.

 

Tekst: Stanislav Soldo, www.slobodnadalmacija.hr
Foto: www.slobodnadalmacija.hr

Opširnije na: http://blog.dnevnik.hr/matijevici/