Regija

Radna mjesta u Neretvi popunjena ali zato traže poštare u Župi, Konavlima i Pelješcu

Nakon informacije da je Hrvatska pošta raspisala natječaj za stotinjak radnika provjerili smo što se konkretno traži u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Za plaću od oko 700 EUR-a odnosno 5300 kuna pošta na jugu traži sedam službenika na području Pelješca, Župe i Konavala dok u dolini Neretve nema raspisanih natječaja što znači da su sva radna mjesta na području poštanskih ureda Metkovića i Ploča popunjena.

Tako se u Čilipima traži jedan operater u poštanskom uredu, za poštanski ured u Mlinima se traže dva poštara za ekspresnu dostavu, jednoga traže u Trpnju. Po jedan “obični” poštar je potreban u Janjini i Orebiću. Uvjet za poštanskog opetarera je završena trogodišnja ili četverogodišnja škola i vozačka dozvola B kategorije dok poštari mogu biti i sa osnovnom školom ali uz položen vozački ispit B kategorije.

Poštanski ured u Mlinima traži i čistačicu sa osnovnom školom na neodređeno puno radno vrijeme za upražnjene poslove. Ne mora imati radno iskustvo ali treba imati vozačku dozvolu B kategorije. Idealan kandidat trebao bi biti precizan i točan u svom radu te pristupačan u komunikaciji s korisnicima-navodi se u oglasima za zapošljavanje.


Za sva oglašena radna mjesta pod jednakim uvjetima prednost imaju nezaposleni hrvatski branitelji i djeca poginulih branitelja.

Piše: Stanislav Soldo/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Foto: arhiva

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za