Regija

PROSVJED POTPORE KSENIJI KALEB: GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’ obznanili zahtjeve

Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve danas organizira prosvjed potpore liječnici Kseniji Kaleb na kojem će obznaniti svoje zahtjeve. Podsjetimo, prosvjed se održati kod Doma zdravlja Metković u vremenu od 16:00 do 17:30. Zahtjeve prenosimo u cijelosti:

 

Poštovani građani RH, došlo je dan kad trebamo stati jedni uz druge!


Koristimo ovu priliku da vam prezentiramo zahtjeve GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’

1. Ovim prosvjednim skupom dajemo bezrezervnu podršku dr. Kseniji Kaleb, svim doktorima i medicinskom osoblju koji svjesno i na odgovoran način rade svoj posao.

2. Pozivamo na odgovornost kompletni zdravstveni sustav koji nije omogućio adekvatnu med.opremu i opremljene ordinacije.

3. Pozivamo na odgovornost Hitni med. prijem Metković, koji su svojim nečinjenjem i postupanjem doveli do ovakve situacije.

4. Tražimo hitan radni sastanak u gradu Metkoviću: Ministra zdravstva, Župana DNŽ, žup. pročelnika za zdravstvo, ravnatelje HMP i Doma zdravlja i gradonačelnike (Metkovića, Opuzena, Ploča) da hitno nađu rješenja i pozivamo ih na odgovornost da ovu situaciju, naslonjenu na zdravstveni sustav shvate ozbiljno i odgovorno!!!

 

Tema sastanka:

1. Krajnji rok za izgradnju dnevne bolnice Metković.

2. Izjašnjavanje svih prisutnih je li dolina Neretve potrebna opća bolnica..

3. Ustrojstvo postojećih zdravstvenih ustanova da rade 24 sata, 7 dana u tjednu.

4. Stupanje na snagu po HITNOM postupku pravilnika o upotrebi crp analizatora..

5. Ustrojstvo med.helikopterske službe Metković.

6. Pronalazak med.kadra koji nedostaje u D.Neretve.

7. Konferencija za medije kako bi nam predstavili do njeta rješenja i modele te da se pojedinačno izjasne je li dolina Neretve potrebna opća bolnica.

Poštovani građani doline Neretve, od vas tražimo bezrezervnu podršku kako bi učinili život sigurnim u našoj dolini. Nažalost, ujedinila nas je tragedija i nepravda prema našoj doktorici Kseniji Kaleb koja je odgovorno radila svoj posao.

Došli smo u situaciju da se bezrezervno zauzmemo za rješavanje problema u našem rodnom kraju i na taj način osiguramo sigurnost svojim obiteljima i profesionalnom kadru koji odgovorno radi svoj posao. Stoga ovim putem pozivamo stanovnike Metkovića, Opuzena, Ploča i okolice da se zauzmu za svoje obitelji i podrže svojim prisustvom zakazani prosvjed kako bi napokon dobili ustavom RH zajamčenu medicinsku sigurnost, kako naših obitelji tako i medicinsko osoblja koje odgovorno po Hipokratovoj zakletvi odgovorno radi svoj posao..

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve doktore, medicinsko osoblje da beskompromisno stanu uz naše zahtjeve za bolje sutra.

Dragi Gabrijele, obećavamo ti da nećemo stati u traženju rješenja i odgovora zašto se ovo moralo dogoditi. Stoga ovim putem dajemo razuman rok odgovornima od 10 dana da dogovore radni sastanak u Metkoviću i ponude konkretna rješenja. Obećali smo da nećemo odustati i vraćamo se jer nismo dobili odgovore.

Ovim putem poručujemo odgovornim da skupe glave i dođu u Metković s konkretnim rješenjima te im obećavamo, ukoliko nas opet budu ignorirali i izigravali da ćemo poduzeti radikalne korake da se više nikada ne ponovi slučaj Gabrijel, Ema i mnogi.

Za našeg prvaka, obećavamo…

GI Sinovi i kćeri Neretve