Regija

PRIPREMITE KAPU, ŠAL I RUKAVICE: Čeka nas hladan vikend

Danas nam se približava ciklona sa Sredozemlja, njeni poremećaji bit će nešto južnije od nas, no dovoljno za pritjecanje vlažnog, a sa sjeverozapada i razmjerno hladnog zraka. Ipak, glavnina tog pravog zimskog pogoršanja ide krajem tjedna, piše RTL.

Petak u većini krajeva kreće oblačno uz mjestimičnu slabu kišu, a većih količina ne očekuje se ni tijekom dana. U planinama će biti malo snijega, a oborine će postupno i u nizinama prelaziti u susnježicu i snijeg, čak se krajem dana može uhvatiti par centimetara, osobito uz granicu sa Slovenijom, na krajnjem sjeveru, ali i lokalno na potresom pogođenoj Banovini.  Duž Jadrana poslijepodne više sunčanih razdoblja jačanjem bure i tramontane, ponajprije na sjevernom i srednjem dijelu, dok će na jugu još uz zaostalu naoblaku biti malo kiše.

Na Jadranu prvi dio vikenda bit će mirniji uz postupno naoblačenje. No, kiša će već potkraj subote krenuti u Dalmaciji, a još češća biti u noći na nedjelju i u nedjelju poslijepodne.


Bura će pojačati na olujnu, osobito na hladnijem sjevernom dijelu gdje će pahulje nositi i do same obale. Malo snijega tako može biti u Istri, unutrašnjosti Dalmacije te uglavnom iznad 200-300 metara nadmorske visine na Kvarneru. No, zbog bure dekorativni snježni pokrivač moguće je i uz samo more podvelebitskog primorja i obližnjim otocima.