Regija

Prilika za nezaposlene: otkupljivačka poduzeća u Neretvi traže skladišne radnike, plaća 700 €

Pred početak sezone berbe mandarina otkupljivačka poduzeća u dolini Neretve traže skladišne radnike. Trenutačno je na Zavodu za zapošljavanje raspisano nekoliko natječaja za stotinjak radnika. Riječ je o poslovima na određeno vrijeme dok traje sezona berbe mandarina piše Dubrovački.hr.


Traže se radnici niže stručne spreme uglavnom osnovna škola koji će raditi u dvije smijene jutarnjoj i poslijepodnevnoj a ovisno o potrebama posla radi se i vikendom i blagdanima uz poštivanje odredbi Zakona o rad, dnevnog i tjednog odmora te tjednog ograničenja radnog vremena od 48 sati. Od radnika se ne traži nikakvo radno iskustvo ali se očekuje rad u skladištu, utovar i istovar robe, sortiranje, prebiranje i pakiranje iste, čišćenje skladišnog prostora, rad na kalibratoru.

Naknada za prijevoz nije predviđena kao ni smještaj.

Skladišni radnici tako će raditi za bruto plaću od 700 € (5274,15 kuna). Preračunato u neto primjerice za radnika koji ima dvoje uzdržavane djece neto plaća (na ruke) iznosi 560 € (4219,32 kune).

Tekst: Stanislav Soldo / Dubrovački.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za