Regija

PRIJELAZNO RJEŠENJE – Od ponedjeljka troje pedijatara iz SKB Mostar dolazit će u DZ Metković

Prema informacijama koje je portal likeMetković dobio od ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca, danas su u potpisani ugovori o suradnji s tri liječnika pedijatra iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Dvoje pedijatara iz DZ Metković dr. R. Bubica i dr. V. Krmek završavaju svoj 40-godišnji radni vijek i odlaze u zasluženu mirovinu. Potpisivanjem ovih ugovora želi se premostiti period do dolaska dviju specijalizantica pedijatrije, stipendistica DZ Metković, koji bi trebao biti početkom sljedeće godine.

Pedijatri iz mostarske bolnice će od ponedjeljka naizmjenično, po jedan, raditi isključivo u popodnevnoj smjeni u prostoru pedijatrijskih ordinacija u prizemlju DZ Metković. U to vrijeme pedijatrica K. Kaleb će raditi isključivo u jutarnjoj smjeni. I jedni i drugi će imati pristup kartotekama djece koja su do sada bila u dr. Bubice i dr. Krmeka.


– Pedijatri iz SKB Mostar će od ponedjeljka početi raditi u DZ Metković. Trebat će im malo vremena za prilogodbu i to isključivo u ovom administrativnom dijelu posla u čemu će imati pomoć iskusne med. sestre Antice Stanić koja će ostati s njima u radu, te dr. Kaleb i naših dosadašnjih pedijatara. Oni će raditi na ugovor o djelu što je usuglašeno s Hrvatskom liječničkom komorom, HZZ-om i SKB Mostar, rekao nam je ravnatelj Štimac.

Riječ je o specijalistima i subspecijalistima s dugogodišnjim iskustvom koji rade u mostarskoj bolnici. Ravnatelj Štimac nam je otkrio da postoji preliminarni dogovor, u koji je uključen i Grad Metković, da po isteku ovoga angažmana pedijatri iz Mostara budu uključeni u dežurstvo pedijatrije vikendom u DZ Metković, kao što postoji punkt posebnog dežurstva u Opuzenu za obiteljsku medicinu.