Regija

PRIJAVLJENO SKORO TISUĆU OBOLJELIH Stvarni broj je i veći, evo koliko je gripoznih pacijenata u Dubrovniku, Metkoviću, Pločama…

Care of a patient

Ne opada broj oboljelih i laboratorijski potvrđenih slučajeva gripe u županiji, objavljeno je na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

“U Službi za mikrobiologiju Zavoda do sada je laboratorijski potvrđeno 209 slučajeva virusa gripe (122 slučaja virusa A i 87 slučajeva virusa B). Kao i u prošlom tjednu, Službi za epidemiologiju ukupno je prijavljeno 199 slučajeva oboljelih od gripe. Najviše prijava pristiglo je iz Metkovića 112, Dubrovnika 66, Ploča 17 i Korčule četiri. U posljednja četiri tjedna prijavljeno je više od 85 posto oboljelih.

Ukupan broj prijava oboljelih do 1. ožujka 2020. iznosi 805. Dubrovnik ima 385 prijava oboljelih, Metković 299, Ploče 81 i Korčula 40. Prema dobnim skupinama, najveći broj prijavljenih je u dobi 7-14 godina (279 djece). Stvarni broj oboljelih od gripe, za pretpostaviti, je znatno veći od prijavljenih, a razlozi za to su to što se jedan dio oboljelih ne javi liječniku (sami se liječe), a drugi dio koji se javi liječniku ne bude prijavljen od strane liječnika, iako je to zakonska obveza,” stoji na stranicama Zavoda.


izvor: dubrovackidnevnik