Regija

Predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade u posjeti Dubrovniku

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima održali su danas u Dubrovniku službeni sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem.

Na sastanku, kojem su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, državni tajnici Frano Matušić i Zrinka Raguž, zamjenik župana Joško Cebalo i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, riječi je bilo o tijeku turističke sezone, dosadašnjim potporama Vlade Republike Hrvatske, kao i realizaciji kapitalnih projekata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Po završetku sastanka, upriličena je svečana dodjela ugovora ukupne vrijednosti 9,5 milijuna eura.


Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine uručio e ugovore Gradu Dubrovniku, Općini Orebić te Općini Župa dubrovačka, a riječ je o dokumentima za sufinanciranje projekata i državnu imovinu.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uručila je gradonačelniku Dubrovnika Odluku o financiranju energetske obnove ljetnikovca Crijević Pucić.

Državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Zrinka Raguž uručila je ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji uručen je Ugovor o sufinanciranju projekta adaptacije Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću iz Programa podrške regionalnom razvoju, Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje društvenog doma u Kobiljači iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, kao i ugovor za projekt Zajedno možemo sve!6 iz Programa za sufinanciranje provedbe europskih projekata na loklanoj i regionalnoj razini.

Ugovori su uručeni i Regionalnoj razvojnoj agenciji DUNEA za projekte MARLESS, SeCure i CreaTourES te Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ za projekt SeCure, kao i gradovima i općinama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst i foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za