Regija

PREDIZBORNI TRIK? Prizemljen helikopter hitne medicinske službe

Od 15. travnja 2021. uvedena je cjelogodišnja hitna helikopterska medicinska služba na temelju sporazuma između Dubrovačko-neretvanske županije, MUP-a i Ministarstva zdravstva.

Međutim, kako piše Likemetković, posljednjih dana helikopter ne leti.

 Koliko čujem, helikopterska medicinska služba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ne radi već danima. Očito je velika medicinska pomoć koju je najavljivao Nikola Dobroslavić trajala, dok je trajala njegova kampanja za župana. Navodno se helikopter pokvario, a ministar Beroš ne odgovara na postavljena pitanja. Ovo je razlog zašto sam cijelo vrijeme govorio da se hitna helikopterska pomoć treba ustrojiti na razini države, a ne ovako samo za PR potrebe kampanje Nikole Dobroslavića… ovo nikad nije smjelo biti PR za Vašu fotelju. Ovdje se radi o životima ljudi. I zato očekujem promptno rješavanje ovog problema. – apelirao je Božo Petrov.


Pitali smo ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu DNŽ, Luku Lulića, je li točno da hitna helikopterska služna ne funkcionira.

– Nažalost obaviješteni smo od strane MUP-a da je helikopter u kvaru. Za više informacija molim da se obratite MUP-u u čijem je vlasništvu rečeni helikopter. – kratko nam je odgovorio ravnatelj Lulić.

Poslali smo upit MUP-u, a dok ovo pišemo, odgovor nije stigao. Kako god, helikopter je prizemljen, a još nije poznato kada će opet biti na raspolaganju stanovnicima iz Doline Neretve, Pelješca i otoka na području naše županije.