Regija

Pratite uživo: održava se prosvjed protiv covid potvrda u Zagrebu

U Zagrebu se danas organizira prosvjed protiv covid-potvrda i epidemioloških mjera. Prvo su se prosvjednici okupili na Trgu Francuske Republike, a zatim na Trgu žrtava fašizma. S tog mjesta prosvjednici su krenuli prema Trgu Bana Jelačića, koji je ujedno i središnje mjesto prosvjeda, donosi Jutarnji.

Među prosvjednicima su i Zlatko Hasanbegović, Miro Bulj, Nino Raspudić, ali i medicinske sestre, vojnici, pravosudni policajci, djelatnici Zagrebačkog holdinga, trgovci, profesionalni vozači, ali i majke koje se bore za roditeljski status.

Tijek prosvjeda možete pratiti OVDJE.


Organizatori prosvjeda iz Inicijative Prava i slobode prije prosvjeda objavili su kako iz Splita stiže čak 10 autobusa. Prema njima, iz Zadra je došlo pet autobusa, iz Šibenika, Rijeke, Osijeka i Istre po četiri, iz Vinkovaca i Varaždina po dva, a Bjelovara i Dubrovnika po jedan. To je ipak nešto manje od stotinu buseva koje je večer prije na Markovom trgu najavio je medijski najeksponiraniji član organizacije prosvjeda Andrija Klarić.

– Ovo što će se dogoditi u subotu, u Hrvatskoj još nije viđeno. Stotinu buseva doći će u Zagreb iz svih gradova, a pune se i večeras. Oni nas se boje, govorio je Klarić uoči prosvjeda.