Regija

Poznati lokalni čelnik iz Zagore zaprijetio je samospaljivanjem i dobio zadovoljštinu od Županije

Sjećate li se Tomislava Miočevića, umirovljenog hrvatskog branitelja iz sela Kozica kod Vrgorca, koji je prije nešto više od dva mjeseca prijetio da će se zapaliti, jer su, kako je tvrdio, Grad Vrgorac i lokalni političari pogodovali makarskom poduzetniku Mati Jujnoviću oko prolaza do njegove stare obiteljske kuće koja vodi preko Miočevićevih parcela?

Najprije je odlukom lokalnih vijećnika iz kvote vladajuće Nezavisne liste mladih (NLM) sporni put proglašen nerazvrstanom cestom u nadležnosti Grada, a zatim je taj bivši seoski “glavar” taj put zatvorio kamenjima, željezom, automobilom… Zbog toga su u Kozici intervenirali policajci, a nakon što je Miočević u ruke uzeo plamenik i bocu s benzinom, stigli su vatrogasci i ekipa Hitne pomoći, piše Slobodna Dalmacija.

Uglavnom, sukob se vodio na nekoliko frontova, a odvjetnik Nikola Pervan, Miočevićev pravni zastupnik. uložio je žalbu na rješenja o uklanjanju fizičkih prepreka s privatnih zemljišta čiji su dijelovi postali nerazvrstana cesta. Žalba je upućena Županiji splitsko-dalmatinskoj kao drugostupanjskom tijelu.


– Nezakonito su donijeli odluku o proglašenju nerazvrstane ceste do kuće Mate Jujnovića. U odluci su naveli potpuno pogrešne parcela, zato im je sve “palo”. Naime, da bi proveli taj postupak, morali su provesti izvlaštenje i obeštetiti mog klijenta.

Grad se “pogubio” u rješenjima i uklanjanjima fizičkih prepreka koje je izdavao. Osim toga nisu proveli novi očevid po nalogu Županije (u kojoj je na vlasti HDZ, op.ur.), pa su ukinuta rješenja Grada i dostavljen je predmet na ponovni postupak. Protiv ovog rješenja Grad može pokrenuti spor pred Upravnim sudom – kaže odvjetnik Pervan.

Miočević je pokrenuo još nekoliko sudskih procesa, a prva ročišta zakazana su u ožujku.

– Tužio sam pomoćnika načelnika policijske postaje u Vrgorcu koji je došao s policijom, zatim radnike “Gradske čistoće” koji su uklanjali fizičke prepreke s mog zemljišta i Grad zajedno s komunalnim redarom – ističe Miočević.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Foto: Mate Primorac

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za