Regija

Poziv na prosvjed “I MI SMO ZDRAVSTVO”

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara počinje s prosvjednim aktivnostima ispred zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske. Razlog prosvjeda je ponižavajući pa čak i diskriminirajući odnos Vlade RH prema medicinskim sestrama u trenutnim pregovorima za TKU, GKU i Uredbu o koeficijentima.

Pod geslom I MI SMO ZDRAVSTVO Dubrovačke medicinske sestre i tehničari među prvima idu u prosvjed za svoja prava. Prosvjed će ispred Opće bolnice Dubrovnik biti održan u srijedu, 3. svibnja, u 10.50 sati.

Sindikalne podružnice, njihovi sindikalni povjerenici i članovi razočarani jednostranim odlukama vladajućih, odlučni su svoje nezadovoljstvo iskazati prosvjedima što je i naše legitimno pravo.


Sindikalni povjerenik podružnice u Dubrovniku Ivan Večerin navodi da se prosvjedi organiziraju zbog nejednakih unaprjeđenja radno-pravnih odnosa. U tijeku su pregovori za granski i temeljni kolektivni ugovor, kao i za uredbu o koeficijentima, a ono što se sestrama nudi je poražavajuće i diskriminirajuće.

Prema trenutnom stanju u pregovorima, svima se u zdravstvu nude puno bolja unaprjeđenja i uvjeti, samo su sestre i tehničari, te spremačice i kuharice, ostali zakinuti.

Foto: www.hssms-mt.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za