Regija

Požar Rujnica proglašen je ugašenim jutros

Veliki šumski požar koji je izbio dana 13.09.2023. godine na nepristupačnom dijelu na istočnim padinama brda Rujnica iznad naselja Podrujnica, Općina Kula Norinska, proglašen je ugašenim jutros 15.09.2023. godine u 08,00 sati te je opožarena površina 10 ha mlade guste borove šume, makije i niskog raslinja.

U samom gašenju požara su sudjelovale vatrogasne postrojbe DVD Kula Norinska, DVD Metković, JVP Metković, DVD Vid, DVD Opuzen i DVD Slivno dok su pomoć iz zraka pružala dva protupožarna zrakoplova kanadera CL-415 te se ovim putem još jednom zahvaljujemo svim kolegama na pruženoj pomoći, a pogotovo se zahvaljujemo svim našim članovima koji su se odazvali u jako velikom broju i sudjelovali do jutros u samom gašenju i sanaciji požara.

Također se od srca zahvaljujemo na kompletnoj logističkoj potpori i podršci Općini Kula Norinska te svim našim mještanima, a pogotovo Tinu, Čarugi, Ivanu i Kreši koji su se maksimalno potrudili osigurati adekvatnu opskrbu hranom i pićem vatrogascima na terenu.


Ono što je najbitnije za naglasiti je da prilikom samog gašenja i sanacije požara nitko od samih vatrogasaca nije ozlijeđen niti je zadobio ikakve ozljede.

Sada nam je preostao odmor iscrpljenih snaga i pregrupiranje te skupljanje kompletne cijevne pruge koja se proteže cca. 2 km.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za