Regija

Potpisani ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni

Župan Nikola Dobroslavić potpisivao je ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2023. godine s jedinicama lokalne samouprave, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i nadležnim domovima zdravlja.

S ciljem povećanja standarda zdravstvene zaštite, a temeljem zahtjeva struke i dogovora s predstavnicima lokalne samouprave, Dubrovačko-neretvanska županija je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite.

Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti će se organizirati u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza 2023. godine, kako slijedi:


Dubrovačko-neretvanska županija će financirati dva dodatna medicinska tima pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirati i financirati i jednu pripravnost liječnika.

Dubrovačko-neretvanska županija će također i ove godine financirati i jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik, a koji se odnosi na ambulantu u povijesnoj jezgri. Tim će činiti liječnik i medicinska sestra.

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik (ambulanta Mljet) kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Ston zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik (ambulanta Ston) kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Općina Lumbarda zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Korčula koji čine liječnik i medicinska sestra.

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Orebić zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Zavodu za hitnu medicinu DNŽ (ambulanta Orebić) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Trpanj zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Korčula (ambulanta Trpanj) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Ploče koji čine liječnik i medicinska sestra.

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Vela Luka zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja “Dr. Ante Franulović” Vela Luka koji čine liječnik, medicinska sestra i vozač.

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Slivno zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Metković koji čine liječnik i medicinska sestra.

Za navedeni model predviđen je iznos od 102.268 eura.

U financiranju Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 64.261 eura, Ministarstvo turizma i sporta s iznosom od 15.393 eura, dok gradovi i općine sudjeluju sa sveukupnim iznosom od 22.634 eura.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za